Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2015 21:37 - Когато абортите са узаконени, Божият гняв пада върху целия народ
Автор: fotinia Категория: Тя и той   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.07.2015 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Така обяснява бедствията в съвременния свят св. Паисий Светогорец /1924 – 1994/

imageНАШИЯТ КРЪСТ

Какво е абортът? Всеки нормален човек, без да е чел литература по въпроса, интуитивно усеща, че това е нещо лошо. 

Но нека чуем и позицията на благодатния гръцки старец Паисий Светогорец, когото Вселенската патриаршия канонизира в началото на тази година за светец.

Въпрос към стареца Паисий: Отче, една 40-годишна жена, която е отгледала деца, е бременна в третия месец. Нейният съпруг я заплашва, че ако не направи аборт ще я напусне.

– Ако тя направи аборт, другите деца ще платят с болести и нещастия. Днес родители убиват децата си чрез аборти и нямат Божието благословение. В стари времена, ако някое дете се роди болно, те щяха да го кръстят и то щеше да умре като ангел и да бъде осигурено за вечността…Родителите имаха и други, по-големи деца, но те също така имаха Божието благословение. Днес те убиват свои здрави деца чрез аборти, а се стремят да поддържат живота на други, които са болни. Родителите тичат към Англия, към Америка, за да ги излекуват. И те продължават да раждат още по-болни деца, които ако създадат семейство, биха родили отново болни деца, и тогава какво става? Докато ако те раждаха по няколко деца, нямаше да тичат толкова много за едно дете, което е болно. Това дете щеше да си почине и да отиде на небето като ангелче.

Въпрос към о. Паисий: Отче, четох веднъж, че всяка година в света се правят общо 50 милиона аборта и 200 000 жени умират от усложнения след това.

– Убиват децата, защото казват, че ако населението се увеличи, няма да има достатъчно храна за всички и нямало как да се запази човечеството. А има толкова много необработваеми земи, толкова много гори, така че с днешните технологии, например, могат да се засадят маслинови горички и да се дадат на бедните. Не могат да се оправдаят с това, че ще бъдат изсечени дърветата и няма да има кислород, защото на мястото на отсечените дървета ще израснат нови.

Колко хиляди ембриона биват убивани всеки ден! Абортът е ужасен грях. Това е убийство, и разбира се много жестоко убийство – да се убиват некръстени деца. Родителите трябва да разберат, че животът започва от момента на зачеването…

Една нощ Бог ми позволи да видя едно страшно видение, за да ме информира по този въпрос. Беше вторник вечерта на Светлата седмица 1984 г. Бях запалил две свещи в две тенекиени кутии, както правя винаги, дори когато спя, за всички, които страдат душевно или телесно. Към тях включвам живите и починалите. В полунощ, докато си казвах Иисусовата молитва, видях едно голямо поле, оградено с масивна ограда, засято с жито, което току-що беше започнало да расте. Аз стоях извън полето и палих свещи за починалите, и ги слагах на стената на оградата. Отляво имаше някакво сухо място, пълно с камъни и скали, което се тресеше постоянно от много силния плач на хиляди гласове, които ти раздират сърцето и те карат да потръпнеш от ужас. И най-жестокият човек ако ги чуе, няма да успее да не се разчувства. Докато чувах тези сърцераздирателни викове и питах откъде идват и какво значи всичко това, което виждах, чух глас към мен: „Полето, засято с жито, току-що поникнало, е гробище душите на починалите, които ще възкръснат.

А на мястото, което се тресе от сърцераздирателните викове, са душите на децата, убити чрез аборт”. След това видение не бях в състояние да си почина от голямата болка, която преживях за душите на децата. Не можех да легна да си почина, въпреки, че бях работил цял ден.

Въпрос към стареца Паисий: Отче, може ли нещо да се направи, за да се отмени закона за абортите?

– Да, но държавата, Църквата и т.н. трябва да се намесят да уведомят хората относно последиците от намаляващата раждаемост. Свещениците трябва да обяснят на хората, че законът за абортите е в противоречие със заповедите в Евангелието. Лекарите, от своя страна, трябва да говорят за рисковете, на които се подлага една жена, която се подлага на аборт. Виж, европейците имат вежливост, и оставиха това като наследство за децата си. Ние имахме страх Божий, но го изгубихме и не го оставихме за наследство на следващото поколение и затова узаконяваме абортите, гражданския брак и т.н.

Когато човек наруши една заповед от Евангелието, той сам е отговорен. Когато обаче нещо, което е в противоречие с Евангелието става закон (в държавата), тогава Божият гняв пада върху целия народ, за да се вразуми.

--------------------

Превод: Павел Стефанов




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fotinia
Категория: Поезия
Прочетен: 891667
Постинги: 958
Коментари: 363
Гласове: 367
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031