Постинг
21.01.2019 15:39 -
Пържоли от конско месо на тиган
Макар и не толкова популярно, конското месо е много полезно за организма. начините на приготвяне са много, но лично аз предпочитам да е на тиган, като ползвам оребрен такъв.
Месото, което ползвам е от бут, добре изчистено. Самото конско месо е червено и въпреки различните мнения, аз смятам, че е крехко, когато е добре подбрано.
Рецептата е за около 600-700 грама месо. Нарязваме месото на пържолки с дебелина около 2 см. Поставяме ги в дълбок съд и заливаме с марината от:
ракия - около 30 грама
соев сос - 2 с.л.
лук - 2 глави, нарязани на ситно, за да си пуснат сока при разбъркване
мащерка - една щипка, хубаво е да е прясна
вегета - 3 с.л.
черен пипер на вкус
Така трябва да престои поне 4 часа, за да поеме добре миризмите.
Намазваме добре дъното на тигана с мазнина, аз лично ползвам свинска мас и става идеално. Почистваме пържолите от парченцата лук и ги слагаме в загретия тиган, печем 2-3 минути от едната страна и обръщаме, за да може да се запечата. В зависимост от силата на огъня, някъде след около 10 минути обръщаме отново и допичаме за около 7-8 минути. Лично аз след второто обръщане поръсвам с морска сол парчетата, така че тя бавно да се разтапя и поема от месото. Солта е на вкус.
Добър апетит!
Месото, което ползвам е от бут, добре изчистено. Самото конско месо е червено и въпреки различните мнения, аз смятам, че е крехко, когато е добре подбрано.
Рецептата е за около 600-700 грама месо. Нарязваме месото на пържолки с дебелина около 2 см. Поставяме ги в дълбок съд и заливаме с марината от:
ракия - около 30 грама
соев сос - 2 с.л.
лук - 2 глави, нарязани на ситно, за да си пуснат сока при разбъркване
мащерка - една щипка, хубаво е да е прясна
вегета - 3 с.л.
черен пипер на вкус
Така трябва да престои поне 4 часа, за да поеме добре миризмите.
Намазваме добре дъното на тигана с мазнина, аз лично ползвам свинска мас и става идеално. Почистваме пържолите от парченцата лук и ги слагаме в загретия тиган, печем 2-3 минути от едната страна и обръщаме, за да може да се запечата. В зависимост от силата на огъня, някъде след около 10 минути обръщаме отново и допичаме за около 7-8 минути. Лично аз след второто обръщане поръсвам с морска сол парчетата, така че тя бавно да се разтапя и поема от месото. Солта е на вкус.
Добър апетит!
Следващата рецепта направо си идва да е пържола от бут. Човешки бут.
Човек, българин, който яде кон... - има нещо сбъркано!
цитирайЧовек, българин, който яде кон... - има нещо сбъркано!
blagovestie написа:
Следващата рецепта направо си идва да е пържола от бут. Човешки бут.
Човек, българин, който яде кон... - има нещо сбъркано!
Човек, българин, който яде кон... - има нещо сбъркано!
Сбъркано е да се дава това сравнение, значи има нещо не наред в мисленето щом ти идва такава идея. А иначе конското месо, точно за българите, е било с основно присъствие. Щом като си толкова благ, не би трябвало да поставяш прасето по-ниско от коня, дървото по-ниско от кокошката, не би трябвало и цветя да късаш....