Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 02:56 - Молитва за изцерение и спасение на Цветелина
Автор: fotinia Категория: Поезия   
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове:
0



image
към нашия Господ Иисус Христос
(от Явор грешния)

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин!

Господи Иисусе Христе, Изцерителю наш Небесни, Лекарю на всички поражения и болести, Всемогъщи, Всеможещи, Вселюбящи, Животворящи, Възкръснали Възкресителю наш, Единствени и Родний наш Спасителю, Христе Боже Всесветлий! С Твоята божествена сила Ти възкреси дъщерята на Иаира, Сина на вдовицата в град Наин и Лазар, който бе четири дни мъртъв в гроба. Неизповедима е Твоята сила, защото Ти си Животът и живот всекиму даряваш по великата Си милост. Към Тебе пристъпиха с вяра множество болни и немощни, и Ти на всички здравето възвърна и живота обнови, за да славят чудното Твое благоволение и безпределната Твоя благост. В Твое име, Господи, стават безброй изцерения, защото Ти снизходително изпращаш сили отгоре, утвърждаваш разслабените връзки на естеството, възраждаш телесното здраве и въздигаш от одъра на гибелта и от страданието на смъртоносните рани! Безкрайната Твоя милост прещедро се излива върху тези, които вярват в Тебе и с твърдо упование се предоставят на Твоята божествена сила.

Знам, недостоен съм за Твоята велика милост, недостоен съм и да призовавам Твоето всесвето име, защото много са моите грехове и всекичасно престъпвам Твоите повеления и прогневявам Твоята безкрайна благост, тъй че Ти си прав в Твоята присъда над мен, многогрешния, и чист в Твоя съд над мен, недостойния. Но знам също, че Ти си Бог на каещите се. И затова ето ме, каещият се грешник, покланяйки се на Твоята икона, покланям се до земята на Самия Теб и падам по очи пред Твоето всемогъщество, и като се надявам на Твоето човеколюбие, осмелявам се да Те моля. И ето сега многогрешната и паднала моя душа с трепет се присъединява към множеството, което през всички векове с вяра и надежда и любов е пристъпвало към Тебе, и Те моля и умолявам смирено и с цялото си същество, Всеблагий Изцерителю, Христе Боже, наклони добросърдечно слуха Си към гласа на сърцето ми, което сега е много нещастно, наскърбено и страдащо заради Твоето дивно творение Цветелина, смъртоносно ранена и гаснеща след падане от голяма височина!

Моля Ти се, Боже наш, посети я и помилуй я по вечната Си милост! Знам, съгрешенията на душата се лекуват по-мъчно от всички поражения на тялото и колкото повече душата боледува от грехове, страсти и слабости, толкова по-болезнени са и телесните поражения. Знам, че е нужно душата първа да бъде излекувана съвършено, за да бъде след това и тялото излекувано съвършено. А вярвам, Господи Иисусе, че Ти Си Всесъвършеният Лекар на душите и телата ни. Затова Те умолявам: първо изцери, освети и преобрази всесъвършено на любимата ни Цветелина наранената душа! Прости й всяко съгрешение, волно и неволно! Укроти и угаси огъня на нейните страсти! Изцери, очисти и спаси я от всичките й прегрешения, страсти и немощи! Освободи я от всяка скрита в душата й страст! Прогони от нея и всяка невидима слабост!

Нашият живот е в Твоите ръце, защото Ти си Лекарят на лекарите, Господи Иисусе, и затова Ти благодаря и Те славя от все сърце, задето премилосърдно Си съхранил живота в тялото на Твоето чедо Цветелина в мига, когато тя е понесла страшния удар в земята, и за това, че прещедро си дал на земните лекари умение и сили и чрез тях отново Си я задържал в живота земен. Но ако този неин живот е все още в опасност, моля Те и Те умолявам с цялото си сърце: премилостиво я съхрани на земята жива и здрава за дълги години напред. Умолявам Те паднал пред Теб, Господи Иисусе, Създателю и Лекарю на душите и телата, спусни свише Твоята всеблага лечебна сила върху това нежно създание на Твоите ръце. Докосни се тихо с всесилната Твоя любов до цялото крехко тяло на Твоята Цветелина. Дай й на нея Твоята всесъвършена благодат да се влее в кръвта й и да проникне в душата й, в сърцето й и в цялата й плът, в гръбнака й, във всичките й кости и в цялата й вътрешност. Та от Твоята любов и от Твоята благодат поразените прешлени на гръбнака й, всичките й счупени кости и всичките й тежко ранени вътрешности да зараснат бързо и леко. Всемилосърдни Господи Иисусе, не позволявай да остане неподвижна и нещастна за цял живот, но скоро я върни в радостта да живее и тича. Угаси огъня в плътта й. И ако тя сега е изгубила вътрешности и части от вътрешности, Ти с Твоята творческа и животворяща сила сътвори наново, възроди и съживи всичко, което е изгубила! От лютото страдание Ти я вдигни и освободи. И всяко скрито в нея поражение Ти излекувай. За да прославя тя с благодарно сърце Твоето всесвето и спасително име навеки!

Моля Те, Господи, изцери я неузнаваемо, всецяло и всесъвършено, сега, когато тя е още в лечебницата. Та тогава поне един от лекарите, които се грижат за нея, да бъде благодатно поразен и удивен, и да познае Теб, Господи, и Твоята най-велика милост в нейното чудесно изцерение. И нека този лекар, тайнствено вдъхновен от Теб, кротко да посъветва вече изцерената Цветелина да научи от свещеник в светия Твой храм Православен как да се отблагодари в пълнота на Теб, Спасителю. Да свидетелства лекарят и да разгласи пред хората, работещи в средствата за осведомяване на земното ни отечество България, как дивно Ти Си изцерил Своето чедо Цветелина. А Твоят свещеник, и той по вдъхновение от Теб, да открие пред младата Ти рабиня как тя да Ти въздаде истинската благодарност. Да подскаже свещеникът на нея и това, че има някой вярващ в Църквата, който с голяма молитва е умолявал Бога за чудното нейно изцерение. Ето Сам Ти гадаринския бесноват Си изцерил и преобразил, след което Си му повелил: „и разкажи им, какво ти стори Господ и как те помилува“. Затова нека Твоят свещеник смирено да посъветва Твоето обновено дете да свидетелства за дивното си изцерение от Теб пред хората, работещи в най-новите средства за осведомяване на народа. За да се прослави Твоето най-великолепно име, Господи Иисусе Христе, в Твоята чудна Цветелина и чрез нея в народа по цялата земя на нашата родина! За да познае народът и Твоята истинска Църква.

Иисусе Христе, Боже на добротата и милосърдието, спаси младата Цветелина от коварните мисли, които лукавият и неговите бесове изпращат и навяват към нея, за да угнетяват душата й. Забрани им, Христе, с Твоята сила и с Твоята власт, с които Ти Си заповядал и на морските вълни да утихнат! Ако нечисти духове са хвърлили Цветелина от високата сграда, накажи ги, Господи, и накарай ги да треперят и да примират от ужас, и никога вече да не се осмеляват дори и да замислят ново нападение срещу нея. Нека Твоята сила и сега да обезсили и прогони всички бесове и самия дявол далече от нея, която бащински си възлюбил. Защото те всеки ден непрестанно прилагат към нея нови замисли на своето лукавство, за да овладеят слабия й ум, да я отклонят и отдалечат от Тебе и от Твоите спасителни пътища. Какви думи, какви вопли да изтръгна от грешното и окаяно мое сърце, ако е истина, че тя сама се е хвърлила от голямата височина, за да отхвърли великолепния дар на живота, който Ти прещедро Си й дарувал? Тогава, Всемилостивий Господи на нашето спасение, умолявам Те с всичката си вяра, надежда и любов: прости й и този страшно тежък грях. Защото, ако тя е извършила това, вярвам, че го е извършила, когато дяволът и бесовските сили са насаждали в нейното нежно сърце гибелните страсти, внушенията и слабостите, които теглят душата човешка към бездната на отчаянието. И тогава не се съмнявам, че тя е стигнала до там без да знае, че изпада в непростимо престъпване на Твоя всесвят и спасителен Закон. Затова, Господи, Царю на славата, като вярвам, че всичките лукави духове и техният княз не могат без Твое позволение дори и да се докоснат до нас, моля те навеки да ги прогониш от нея с всичките им коварни злоумисли и намерения. Господи, ако Твоята Цветелина наистина е посегнала на дивния живот, който Ти си й дарувал, тогава просвети я с Твоята истина и по най-нежния начин я научи как да се покае истински за този много тежък грях, а после приеми това покаяние на сърцето й!

Прося от Теб, Господи, смили Се и пощади всички близки на Цветелина, защото сърцата им страдат заедно с нея. Сегашната им мъка обърни в радост и изтрий сълзите, които проливат заради своето възлюбено дете. Вярвам, Господи Иисусе, вярвам, че за Теб няма нищо мъчно. Вярвам в Твоето всемогъщество и всецяло предоставям надеждата си за изцерението на Цветелина на Твоето човеколюбие. Усилвай вярата ми, за да Те моля за изцерението на младата Ти рабиня, ако не със сълзи на очи, то с дълбоки въздишки на умиление, състрадание и любов към нея. Стори й, Господи, милост по благоволение, за да бъде тя отново цяла и напълно здрава.

Виждаш, Господи, любовта ми към Теб и вярата ми в Теб! Виждаш и нашата любов към Цветелина – това удивително Твое творение! А Ти, Господи Иисусе Христе, Си бездна от човеколюбие! Ти Си любов! Ти целият Си любов! Ти Си нашият Спасител, Който изправяш повалените! Затова прося от Теб и Те моля и умолявам: помилуй Цветелина и я спаси! Подари я на Твоята Църква, за да Ти служи, да Ти благоугажда и да върши Твоята всесвета воля. Дарувай на нея, още на тази сътворена от Теб земя, благополучен живот в Твоята радост и в Твоя спасителен, царски път – пътят на спасението чрез покаяние, чистосърдечна молитва и причастяване с Твоите истински, небесни, безсмъртни и живоносни Тяло и Кръв в Твоята истинска Църква.

На Тебе е присъщо да ни милваш и спасяваш, мили Христе Боже наш. По светите молитви на Твоята Пречиста Майка, Пресвета Богородица и винаги Дева Мария, Царица наша Небесна, на свети великомъченик и изцерител Пантелеймон, на светите безсребърници и изцерители Козма и Дамян, Кир и Иоан, и на всички други свети изцерители: излекувай, Пресладки Господи Иисусе, спаси и увенчай с венеца на вечния живот Цветелина, която Ти обичаш безпределно! Вярвам, че Ти Си Изворът на безсмъртието и живота вечен, и Те умолявам: дай на Твоята възлюбена Цветелина да бъде жива сега и във вечността на Твоята слава, да бъде тя от Теб обезсмъртена в светлината и невижданото блаженство на Твоите небесни селения, където с радост да слави и възпява Твоето величество, Иисусе Христе, Боже на нашето спасение и Царю на вечността, заедно с безначалния Твой Отец и с Пресветия, Благия, Животворящия и Единосъщен Твой Дух, във вечните векове! Амин!

Христе, Ти, Който едничък си бърз помощник и застъпник, покажи бързо Своето небесно посещение на страдащата Твоя рабиня Цветелина, избави я от недъзите и тежките болести: издигни я, за да Те възпява и да Те слави непрестанно, заради молитвите на Богородица, едничък Човеколюбиви.

Спасителю, както в древност си въздигнал тъщата на Петър, и разслабения, носен на одър, така, Милостиви, и сега посети и изцели лежащата на болничен одър и поразена от смъртоносна рана Твоя рабиня Цветелина, защото Ти едничък си понесъл болестите и недъзите на нашия род, и само Ти можеш това, като многомилостив.

Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас грешните!

Свети Боже, свети Крепки, свети Безсмъртни, помилуй нас!

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги и во веки веков. Амин!

Тази „Молитва за изцерение и спасение на Цветелина към нашия Господ Иисус Христос“ е съставена от мен, Явор грешния, въз основа на молитви за изцерение и отблъскване на гибелното влияние на лукавия от Православните молитвеници, както и на основата на „Молитва за изцерение на малкия Иван“ от руския филм „Остров“, а също така и въз основа на „Проповед за действието на бесовската сила в нашия живот“ от св. Серафим Софийски Чудотворец, във връзка с евангелското повествование за изцеряването на гадаринския бесноват от Господа нашего Иисуса Христа. Но в тази молитва съм вложил и немалко слова от себе си.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fotinia
Категория: Поезия
Прочетен: 894740
Постинги: 958
Коментари: 363
Гласове: 367
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930