Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2017 12:40 - ОТ УРОЦИ ПО МАСТУРБАЦИЯ – ДО ОТКРОВЕНА ПОРНОГРАФИЯ
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9982 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 15.01.2021 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    ОТ УРОЦИ ПО МАСТУРБАЦИЯ – ДО ОТКРОВЕНА ПОРНОГРАФИЯ

 

  

 

image

 

 

                   Всеки със снизходителна усмивка се връща към спомена за прехода от детството към пуберитета, когато самостоятелно, или с „подсказване” от батковци и каки взема първите си уроци по секс. Естествено, под ключ и със самия себе си, като осъзнава, че удоволствието е в собствените му ръце. И се започва сагата на „палавите ръчички”, приключваща обикновено с първия истински секс. Към този мил спомен ме наведе публикация в мрежата за това, че в рамките на програмата за сексуална просвета на юноши и девойки над 14 годишна възраст в училища на скандинавските страни и дори в пуританска, католическа Испания са въведени занятия по мастурбация. Естествено под благовидния предлог за „предотвратяване на случаи на нежелана бременност и избягване на по-тежки проблеми”. Дори на шега наричали програмата по самоопипване „Чисти ръце”. Провокиран бях от любопитството, дали занятията са само теоретически, или практически? Изпитват ли се учениците и слагат ли им оценки? Какво трябва да направят, та да получат отлична оценка?

            Естествено нямам морални възражения към благородния замисъл на този почин, но допускам, че с подобни начинания не биха намалили броя на нежеланите бремености. След като при някои скорозрели малцинства първото бебе проплаква на 11-12 години, без прелюдията на сексуалното самоопознаване. Мастурбацията не се нуждае от преподаване, защото всеки я открива в интимността на личния си живот. Изваждайки секса от спалнята и излагайки го на показ пред всички, няма да го либерализираме. Защото просто го опошляваме до нивото на този в пещерата, когато първобитниите хора са се сношавали подобно на маймуните в зоопарка. Може би преподаването на мастурбация преборва глупавите предрасъдъци към онанизма, наложени ни от религиите. Време му било казват, защото се водели от идеята за отхвърляне на религиозните и идеологически табута и забрани, потискали открай време сексуалния живот и причинили страдания на безброй жени и на сексуалните малцинства, претендиращи днес за пълно равноправие. В западните страни това движение е постигнало завидни резултати през последните 4-5 десетилетия, докато при другите култури, особено ислямската е обострило още повече  забраните и преследванията. Почти напълно се е наложила идеята, че всичко което вършат, или на вършат помежду си пълнолетните, стига да не е под забрана от закона е въпрос на свободно и самостоятелно решение, тяхно изключетелно право и никой, започвайки от държавата и стигайки до църквата не може да им се меси. Всичко това е забележителен напредък. Но ще сгрешим, заедно с инициаторите на това освободително движение, ако мислим, че като отнемем тайнството на еротиката с присъщия  свян, потайност и обредност, идващи през вековете, сексът ще се превърне в нормална и здравословна практика на обществото. Това е интимна, тайна област и трябва да се погрижим да остане такава, като израз на цивилизованост и култура. Необузданият и неограничен по никакакъв начин секс, често води до насилие, тъй като в него избуяват най-разрушителните човешки инстинкти. Идеалното е, когато в границите, в които се разгръща сексуалния живот, мъжете и жените да изживяват нормално копнежите и фантазиите си, без да се чувстват застрашени, или отритнати, като се предпазва сексуалния им живот от опошляване. А това е нормалната еротика, със своите обреди и фантазии, с потайната си природа, поднесена дори с доза театралност. Тя е продукт на висока цивилизованост, явление немислимо в недодяланите първобитни общности и индивиди.

            Но в наши дни, да правиш любов е вече много по-близо до порнографията, отколкото до еротиката. И парадоксално това е последица от слободията в принизяването и опошляването му. Основен принос в това има литературата, изкуството и медиите. Преди години списването на порнографски романи бе патент за мъжете, но женския пол активно го измества от завоюваните позиции. Благодарение на борбените дами, зайците, лъвовете, маймуните бонабо, хипопотамите и други свърхнадарени представители на  животинското царство са се сдобили със съперници от иначе некадърния в сексуално отношение човешки вид. Някои самки мерят сили на равна нога с тях и стигат до впечатляващите над 1000 сношения за денонощие, подобаващо документирани от безстрастните камери и влизат в рекордите на Гинес в тази категория. Романът „50 нюанса в сиво” на Е.Л. Джеймс, наречен от някои „литературния вибратор” е светкавично филмиран и вече тече ТВ сериал в два сезона. Със своите 70 млн. тираж му дишат праха романите на Дан Браун, „Хари Потър” на Роулинг, и горката „Лолита” на Набоков. Четейки подобни „творби” установяваш, че в повторението си на едни и същи сцени и актове те заприличват на студен, клиничен медицински доклад. Секс в клубове,  в Булонския лес, в ложата на Операта, на връх Айфеловата кула, край шосето, във входовете на жилищни блокове, на задната седалка, в самолета при полет, или с посредничество на „приятел”, който води в квартирата десетки желаещи, с които героинята се справя за броени часове. Сексът вече е спорт, привичка, бройки и необуздано практикуване, без да е налице дори клинична нимфомания. Лишени от лице, име и история, мъжете и жените шестват из страниците и по екрана просто като двукраки полови органи.

Скандалното в подобна „литература”, сътворена от жени е, че приемайки серийния секс като чисто плътско упражнение, необвързано с чувства и вълнения не е вече само мъжка привилегия. Но защо го правят? Само за пари ли? Най-стъписващото в подобни книги е студенината на изложението. Стила е делови, със сктремеж към пределна яснота. В тези страници сексът нито възбужда, нито въодушевява, а направо потиска. Оргазмът е механичен, примирен и безрадостен. И самите героини често признават, че не чувстват пълно удоволетворение. Мачисткото убеждение, че удоволствието в секса идвало от разнообразието не е никак убедително.

Занятията по мастурбация за подрастващите може би изглеждат смела стъпка в борбата срущу предрасъдъците в сексуалните отношения. Но в същност те десекрализират сексуалния живот и го превръщат в обикновена  физиология, както храненето и естествените отделителни нужди, или в най- обикновена гимнастика. Отвращавайки ги от здравословния секс, осветен от еротиката ще подтикнат младите да търсят удоволствие другаде, обикновено в алкохола, наркотиците и насилието. Плътската любов трябва да обогатява човешкия живот и да го прави прекрасен и цивилизован. Вместо да я излагаме на показ по улиците посред бял ден следва да съхраним интимността и потайността и. Защото те вдъхват на влюбените божествено самочувствие и ги доближават до боговете в неповторимите и незабравими мигове на взаимен копнеж и споделена страст.

 

  

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. milady - aхаа, да се затрие...блогЪт ..и опплаа..
21.03.2017 14:01
бай джани..спонтанно открил топлата вода..
съвсем съм искрена, джани...
за кого ги пишеш тези..нравоучения..
явно, сърби те между ушите, ноо..
как не те домързя, френд ..
секса не е любов..
и любовта не е секс..
айде, баста с тези вековни лицемерия...
между другото, в този „50 нюанса..“
има и секс, и порно, и чувства,
и колкото щещ розАва романтика..
точно, това му е най тъпото и перверзно..
а,ти, гледал ли си го?
или поне малко музика послуша ли...
Филмът „танцува“ по ръба...
и затова се..котира така възходящо, апропо..
интересна тема, но аз не съм чак такъв графоман..
възлюби врага си...
ето това е..тя безусловната любов..
др. са биологични програми,колкото и да
се прехласваме, колко сме възвишени и..финни персони..
Честита пролет, усмивки от мен !
цитирай
2. djani - Ха-ха...И кой ми приписва графоманско заболяване...
21.03.2017 19:20
milady написа:
бай джани..спонтанно открил топлата вода..
съвсем съм искрена, джани...
за кого ги пишеш тези..нравоучения..
явно, сърби те между ушите, ноо..
как не те домързя, френд ..
секса не е любов..
и любовта не е секс..
айде, баста с тези вековни лицемерия...
между другото, в този „50 нюанса..“
има и секс, и порно, и чувства,
и колкото щещ розАва романтика..
точно, това му е най тъпото и перверзно..
а,ти, гледал ли си го?
или поне малко музика послуша ли...
Филмът „танцува“ по ръба...
и затова се..котира така възходящо, апропо..
интересна тема, но аз не съм чак такъв графоман..
възлюби врага си...
ето това е..тя безусловната любов..
др. са биологични програми,колкото и да
се прехласваме, колко сме възвишени и..финни персони..
Честита пролет, усмивки от мен !

Юлче, докато аз се отчитам с по 3-4 постинга месечно, ти бълваш от многоликите си профили като картечница. При това сама се коментираш, като душа, отделила се от материалната си същност. До такава блогова полифоничност трудно ще те стигна...
цитирай
3. milady - знаех си ,че ще се гепиш за ..графоманията..
21.03.2017 19:41
а ,Темата беше друга,
и моят въпрос, също, джани..
ти губиш мн.време в анализи из Интернет,
аз наблягам на обратната жива връзка....
всеки си има свой стил, друже..
хубава вечер все пак..


цитирай
4. anonimen65 - eto gi lubitelite na svobodnata lubov
22.03.2017 04:02
tezi,koito ni vodiat kum involutsia pipat tanko i otdaleko .pri tiah ima priemstvenost na edinno mislen kam oposhliavae na masite za da sa dovolni na podhvarlenata kora hliab i ia ima parchentse maslo ia niama i da ni svetkat ochichkite koga ni go dadat i ot blagodarnost da pravim kakvoto ni poiskat otneha devstvenostta tia ne e samo za jena i tiia palavi rachichki otnemat devstvenostta na maja i toi ne vinagi otiva pri jena s lubov a da vidi kak shte se poluchi udovolstvieto sas sashtinskoto lubene.i ot palavite rachichki se stiga do neudovletvorenostta s jena i i haide na druga dokato se izgubi i chustvoto za bashtinstvo i protivozachatachnite ,che da ne gi vrazva zakona da stavat bashti s tezi urotsi se slaga nachaloto i za uchene na sex v uchilishte i sigurno shte otpadne zakona za stavane na bashta ili izdarjane na dete umenia imash sredstva da si gi polzvala ne go e grija che protivozachatachnite se otraziavat na psihikata na novia chovek i kato vsiako lekarstvo otnemat ot zdraveto na jenata.
цитирай
5. dedenze - Добре си го написал Джани !
22.03.2017 12:07
Въпроса е колко ще го проумеят и колко от добрите семена дето хвърляш, ще поникнат ! В основата на всичко стои подмяната на ценностите и човешките добродетели, превръщането на човека в потребителско, бездушно животно, което си прави кеф с органите за размножение !
Вече има и виртуална маструбация с пълен комплект от машинарии способстващи това !? После започват проблемите - дебели, грозни, тъпи, без чувства, без социални контакти, самотни, безцелни, без инстинкти за продължаване на рода, безотговорни, гей бракове, апатични, деградиращи ......
цитирай
6. djani - Преди повече от 30 години,
22.03.2017 14:05
dedenze написа:
Въпроса е колко ще го проумеят и колко от добрите семена дето хвърляш, ще поникнат ! В основата на всичко стои подмяната на ценностите и човешките добродетели, превръщането на човека в потребителско, бездушно животно, което си прави кеф с органите за размножение !
Вече има и виртуална маструбация с пълен комплект от машинарии способстващи това !? После започват проблемите - дебели, грозни, тъпи, без чувства, без социални контакти, самотни, безцелни, без инстинкти за продължаване на рода, безотговорни, гей бракове, апатични, деградиращи ......

В научно-фантастатичната поредица на библиотека "Галактика" излезе романа "Онирофилм". Още в това далечно време точ в точ виртуалната мастурбация с реални оргазми беше предвидена. Стадото е вече щастливо...
цитирай
7. djani - Опошляването на секса, и възможността да бъде упражняван безпрепятствено е...
28.03.2017 08:30
anonimen65 написа:
tezi,koito ni vodiat kum involutsia pipat tanko i otdaleko .pri tiah ima priemstvenost na edinno mislen kam oposhliavae na masite za da sa dovolni na podhvarlenata kora hliab i ia ima parchentse maslo ia niama i da ni svetkat ochichkite koga ni go dadat i ot blagodarnost da pravim kakvoto ni poiskat otneha devstvenostta tia ne e samo za jena i tiia palavi rachichki otnemat devstvenostta na maja i toi ne vinagi otiva pri jena s lubov a da vidi kak shte se poluchi udovolstvieto sas sashtinskoto lubene.i ot palavite rachichki se stiga do neudovletvorenostta s jena i i haide na druga dokato se izgubi i chustvoto za bashtinstvo i protivozachatachnite ,che da ne gi vrazva zakona da stavat bashti s tezi urotsi se slaga nachaloto i za uchene na sex v uchilishte i sigurno shte otpadne zakona za stavane na bashta ili izdarjane na dete umenia imash sredstva da si gi polzvala ne go e grija che protivozachatachnite se otraziavat na psihikata na novia chovek i kato vsiako lekarstvo otnemat ot zdraveto na jenata.

част от политиката на елитите за редуциране на населението с почти безплатните контрацептиви и свободно извършвани аборти. Катастрофалното спадане на раждаемостта в "свободния" свят сочи, че тази политика работи. Моралната страна на въпроса е последната им грижа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245064
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031